2013. május 29., szerda

Almás zellerkrémleves

Most, hogy  ránk köszöntött a hideg, gondoltam csinálok valami lélekmelegítőt...
Íme a roppant egyszerű almás zellerkrémleves, amit ajánlok mindenkinek (azoknak is, akik hozzám hasonlóan nem rajonganak kifejezetten a zeller ízéért) !

Hozzávalók: 


egy nagyobb zellergumó

2 alma

1 fej vöröshagyma

2 zöldségleves kocka

só, bors

1,5 liter víz

fél doboz tejföl

2 evőkanál rétesliszt

Elkészítés: 

Először is pucoljuk meg a zellert, az almát, meg a hagymát is. Kockázzuk fel a zellert és az almát, a hagymát aprítsuk fel (én robotgépben szoktam összevágni).
Olívaolajon üvegesítsük meg a hagymát, majd borítsuk rá a zellert, és keverjük át. Borsozzuk, sózzuk. miután ez megvan, tegyünk fel másfél liter vizet a vízforralóba. Kevergessük a zellert, majd ha a víz felforrt, öntsük a zellerre, tegyük bele a két leveskockát, és a felkockázott almát. Hagyjuk főni, időnként szúrjunk fel egy zellert, hogy milyen állapotban van (az a legjobb, ha minél jobban szétfő a zeller, könnyebb pürésíteni).
Ha megpuhultak a zellerkockáink,vegyük le a főzőlapról,  botmixerrel turmixoljuk össze, majd szűrjük át egy fém szűrőn a levest, hogy krémesebb legyen. Ezután habarjuk be a levest, és forraljuk fel újra.
Én a krémleveseket mindig reszelt rajttal és levesgyönggyel eszem, ez látszik a fényképen is:)










      



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése