Íme a roppant egyszerű almás zellerkrémleves, amit ajánlok mindenkinek (azoknak is, akik hozzám hasonlóan nem rajonganak kifejezetten a zeller ízéért) !
Hozzávalók:
egy nagyobb zellergumó
2 alma
1 fej vöröshagyma
2 zöldségleves kocka
só, bors
1,5 liter víz
fél doboz tejföl
2 evőkanál rétesliszt
Elkészítés:
Először is pucoljuk meg a zellert, az almát, meg a hagymát is. Kockázzuk fel a zellert és az almát, a hagymát aprítsuk fel (én robotgépben szoktam összevágni).
Olívaolajon üvegesítsük meg a hagymát, majd borítsuk rá a zellert, és keverjük át. Borsozzuk, sózzuk. miután ez megvan, tegyünk fel másfél liter vizet a vízforralóba. Kevergessük a zellert, majd ha a víz felforrt, öntsük a zellerre, tegyük bele a két leveskockát, és a felkockázott almát. Hagyjuk főni, időnként szúrjunk fel egy zellert, hogy milyen állapotban van (az a legjobb, ha minél jobban szétfő a zeller, könnyebb pürésíteni).
Ha megpuhultak a zellerkockáink,vegyük le a főzőlapról, botmixerrel turmixoljuk össze, majd szűrjük át egy fém szűrőn a levest, hogy krémesebb legyen. Ezután habarjuk be a levest, és forraljuk fel újra.
Én a krémleveseket mindig reszelt rajttal és levesgyönggyel eszem, ez látszik a fényképen is:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése